Ierse runderstoof van AH Greenfields (advertentie)
Koken met AH Greenfields: AH Greenfields stoofvlees is hét ingrediënt voor jouw stoofgerecht. De Ierse runderen grazen gemiddeld 220 dagen per jaar buiten. Hierdoor bewegen ze veel en eten ze veel gras. Dat geeft Iers rundvlees zijn intense, volle smaak!
560 kcal
15 min. bereiden, 2 uur 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
600 g
3 tl
3 tl
4½ el
90 g
3
500 ml
4
4 takjes
Dit heb je nodig
braadpan met deksel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
oktober 2024 - oktober 2024
Snijd de runderlappen in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Bestrooi het vlees met zwarte peper en het paprikapoeder en meng goed.
Bestuif met de bloem en meng alles door elkaar.
Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien (grofgesneden) toe en bak ze circa 1 minuut mee.
Blus af met de Guinness, voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en leg het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1,5 uur zachtjes stoven. Roer af en toe goed door.
Voeg de prei (in ringen) en de wortel (in blokjes van 1 cm) toe aan de stoof en laat nog ongeveer 1 uur stoven.
Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door AH Greenfields. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ierse runderstoof van AH Greenfields (advertentie)
Koken met AH Greenfields: AH Greenfields stoofvlees is hét ingrediënt voor jouw stoofgerecht. De Ierse runderen grazen gemiddeld 220 dagen per jaar buiten. Hierdoor bewegen ze veel en eten ze veel gras. Dat geeft Iers rundvlees zijn intense, volle smaak!

4 personen
560 kcal
15 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de runderlappen in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Bestrooi het vlees met zwarte peper en het paprikapoeder en meng goed.
Bestuif met de bloem en meng alles door elkaar.
Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien (grofgesneden) toe en bak ze circa 1 minuut mee.
Blus af met de Guinness, voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en leg het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1,5 uur zachtjes stoven. Roer af en toe goed door.
Voeg de prei (in ringen) en de wortel (in blokjes van 1 cm) toe aan de stoof en laat nog ongeveer 1 uur stoven.
Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door AH Greenfields. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g AH Greenfields ribrunderlappen
3 tl zwarte peper
3 tl paprikapoeder
4½ el bloem
90 g boter
3 uien
500 ml Guinness
4 laurierblaadjes
4 takjes verse tijm
Dit heb je nodig
braadpan met deksel




