Diamanthaas van de BBQ met citroen-kappertjesboter

Steak van de BBQ is altijd lekker. Probeer dan ook eens deze diamanthaas (uit de schouder), dat dankzij de lichte marmerstructuur een mals sappig stuk vlees oplevert. Erbij: boter met kappertjes en citroen.

20 min. bereiden, 5 min. wachten

4.1/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • vleesthermometer


mei 2024 - mei 2024

Aan de slag

  1. Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Breng de diamanthaas op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de kappertjes fijn. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Meng het citroenrasp, de kappertjes en tijm met de boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Leg het vlees op een heet gedeelte van de barbecue en gril in 5-7 min. tot het een kerntemperatuur heeft van 50 C. Keer regelmatig. Controleer de kerntemperatuur met de vleesthermometer.

  4. Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 5 min. rusten.

  5. Snijd de diamanthaas tegen de draad in in dunne plakjes en serveer met de citroen-kappertjesboter.

Wat vond je van dit recept?

Diamanthaas van de BBQ met citroen-kappertjesboter

Steak van de BBQ is altijd lekker. Probeer dan ook eens deze diamanthaas (uit de schouder), dat dankzij de lichte marmerstructuur een mals sappig stuk vlees oplevert. Erbij: boter met kappertjes en citroen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig