Couscous met gegrilde groenten, witte kaas en citroenolijven
Makkelijk, vriendelijk voor de portemonnee en lekker veel groente: deze couscous kan het allemaal! Je hoeft maar 5 ingrediënten in huis te halen (+ wat olie uit je voorraadkast) en je draait 'm in 10 minuten in elkaar.
640 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram couscous
couscous
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
750 gram gegrilde groenten (diepvries)
gegrilde groenten (diepvries)
1 eetlepel ras el hanout
ras el hanout
200 gram groene olijven gevuld met citroen
groene olijven gevuld met citroen
200 gram witte kaas
witte kaas
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 02 - Vier het voorjaar
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en roerbak de gegrilde groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de olijven uitlekken, maar vang 2 el (per 4 personen) van het vocht op. Verkruimel de witte kaas.
Meng de groente, kaas, olijven, het opgevangen vocht en de rest van de olie door de couscous.
- combinatietipLekker met verse kruiden zoals (restjes) munt, peterselie of bieslook of andere kruiden die je nog in huis hebt.
- variatietipOok lekker met gebakken kippen poten, bestrooid met extra ras el hanout. Je kunt de witte kaas dan weglaten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Couscous met gegrilde groenten, witte kaas en citroenolijven
Makkelijk, vriendelijk voor de portemonnee en lekker veel groente: deze couscous kan het allemaal! Je hoeft maar 5 ingrediënten in huis te halen (+ wat olie uit je voorraadkast) en je draait 'm in 10 minuten in elkaar.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en roerbak de gegrilde groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de olijven uitlekken, maar vang 2 el (per 4 personen) van het vocht op. Verkruimel de witte kaas.
Meng de groente, kaas, olijven, het opgevangen vocht en de rest van de olie door de couscous.
combinatietip:Lekker met verse kruiden zoals (restjes) munt, peterselie of bieslook of andere kruiden die je nog in huis hebt.
variatietip:Ook lekker met gebakken kippen poten, bestrooid met extra ras el hanout. Je kunt de witte kaas dan weglaten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g couscous
4 el milde olijfolie
750 g gegrilde groenten (diepvries)
1 el ras el hanout
200 g groene olijven gevuld met citroen
200 g witte kaas




