Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Meng de helft van de chipotlesaus met de helft van de olie. Snijd de bietstukken in de breedte in plakken van een ½ cm en bestrijk met de chipotleolie. Gril de bieten in delen in 5 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes van 1 cm en snipper de uien. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika, ui, picadillo en rest van de chipotle 10 min. op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de nacho’s over de ovenschaal en verdeel daar het Goudse rasp, het paprika-uimengsel en de bieten over. Bak ca. 10 min. tot het rasp smelt. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine dunne ringen.
Haal de nacho’s uit de oven en verdeel daarover het plantaardig alternatief voor crème fraîche en de smashed avocado. Bestrooi met de bosui.
Loaded nacho's met bietstuk van London Loy
Loaded nacho's met een vegan twist! Deze eet je met bietstuk, paprika, plantaardig alternatief voor kaas, haver fraîche en smashed avocado. Zo kan je voortaan je nacho's ook vegan eten.
- achtergrondinfoLondon: ‘Je wil visueel verwend worden, maar ook dat je eten je energie geeft, power! Dat is het oorspronkelijke doel van eten. Dus als dat allemaal lukt – mooi, lekker én voedzaam – heb je een win-win-win te pakken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Loaded nacho's met bietstuk van London Loy
Loaded nacho's met een vegan twist! Deze eet je met bietstuk, paprika, plantaardig alternatief voor kaas, haver fraîche en smashed avocado. Zo kan je voortaan je nacho's ook vegan eten.

hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Meng de helft van de chipotlesaus met de helft van de olie. Snijd de bietstukken in de breedte in plakken van een ½ cm en bestrijk met de chipotleolie. Gril de bieten in delen in 5 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes van 1 cm en snipper de uien. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika, ui, picadillo en rest van de chipotle 10 min. op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de nacho’s over de ovenschaal en verdeel daar het Goudse rasp, het paprika-uimengsel en de bieten over. Bak ca. 10 min. tot het rasp smelt. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine dunne ringen.
Haal de nacho’s uit de oven en verdeel daarover het plantaardig alternatief voor crème fraîche en de smashed avocado. Bestrooi met de bosui.
achtergrondinfo:London: ‘Je wil visueel verwend worden, maar ook dat je eten je energie geeft, power! Dat is het oorspronkelijke doel van eten. Dus als dat allemaal lukt – mooi, lekker én voedzaam – heb je een win-win-win te pakken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el La Morena chipotlesaus
4 el milde olijfolie
2 biologische bietstukken
2 paprika's
2 middelgrote uien
1 el picadillo
200 g nacho chips naturel
100 g plantaardige Goudse rasp
2 bosuitjes
175 g plantaardig alternatief voor crème fraîche
110 g smashed avocado
Dit heb je nodig
grillpan
ovenschaal