Kruidige gember-kaneellatte
Dol die luxe lattes van de koffiezaak? Maak dan deze gezonde en kruidige gember-kaneellatte. Heerlijk verwarmend door de kruidige smaken van verse gember en kaneelstokjes - en een stuk goedkoper om zelf te maken!
85 kcal
10 min. bereiden, 5 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
50 g
4
700 ml
160 ml
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 01 - Geef jezelf een boost!
Schil de gember en snijd ’m in dunne plakjes. Doe de gemberplakjes, kaneelstokjes en melk in een steelpan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat de melk 5 min. trekken met de deksel op de pan.
Vul de mokken met de espresso en schenk de warme, kruidige melk door een zeef erbij. Garneer met de kaneelstokjes en serveer direct
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kruidige gember-kaneellatte
Dol die luxe lattes van de koffiezaak? Maak dan deze gezonde en kruidige gember-kaneellatte. Heerlijk verwarmend door de kruidige smaken van verse gember en kaneelstokjes - en een stuk goedkoper om zelf te maken!

4 personen
85 kcal
10 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en snijd ’m in dunne plakjes. Doe de gemberplakjes, kaneelstokjes en melk in een steelpan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat de melk 5 min. trekken met de deksel op de pan.
Vul de mokken met de espresso en schenk de warme, kruidige melk door een zeef erbij. Garneer met de kaneelstokjes en serveer direct
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g AH Biologisch verse gember
4 kaneelstokjes
700 ml halfvolle melk
160 ml espresso




