Tagliatelle met gegrilde koningsoesterzwam en zongedroogde-tomatensaus van London Loy
Tagliatelle met gegrilde koningsoesterzwam en zongedroogde-tomatensaus van London Loy
bewaar
bewaar

Tagliatelle met gegrilde koningsoesterzwam en zongedroogde-tomatensaus van London Loy

De lichtpittige tomatensaus, het romige van de pasta en het heerlijke hartige van de paddenstoel is heel lekker met elkaar.

15 min. bereiden
15waarderingen

Aan de slag

1

Giet de zongedroogde tomaten af, bewaar 4 el olie (per 4 personen), de rest gebruik je niet. Halveer de koningsoesterzwammen in de lengte. Snijd ze aan de platte kant kruislings in, zodat je een ruitjespatroon krijgt. Schep om met ¼ van de tomatenolie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie of boter en gril de koningsoesterzwam 5 min. Keer halverwege.

2

Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Snijd de tomaat in blokjes, doe met de zongedroogde tomaten in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijne saus. Spuit de peterselieblaadjes goud met de glitterspray.

3

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de helft van de bewaarde olie.

4

Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tomatensaus 3-4 min. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep de tomatensaus in het midden van de borden en maak met de achterkant van een lepel een mooi rondje. Verdeel de tagliatelle in nestjes over de borden en leg op elk nestje 2 stukjes koningsoesterzwam, met het ruitpatroon naar boven. Garneer met de gouden peterselieblaadjes.

bewaartipJe kunt de tomatensaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar gekoeld in een glazen potje tot gebruik.
serveertipGebruik een tang en een soeplepel om mooie nestjes te maken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tagliatelle met gegrilde koningsoesterzwam en zongedroogde-tomatensaus van London Loy

De lichtpittige tomatensaus, het romige van de pasta en het heerlijke hartige van de paddenstoel is heel lekker met elkaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig