Horchata
Horchata
bewaar
bewaar

Horchata

Horchata is een drank die vanuit West- en Noord-Afrika naar Spanje en Portugal kwam en vanuit daar meereisde naar Latijns-Amerika. In deze variant (die goed is voor 1,5 L) maken we het met rijst en amandelen.

15 min. bereiden
1 uur wachten
1waardering

Aan de slag

1

Breek het kaneelstokje in grove stukken. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de rijst met de kaneel op middelhoog vuur in ca. 8 min. lichtbruin. Roer regelmatig.

2

Doe de rijst met de kaneel, de amandelen en het water in een kom en laat minimaal 1 uur weken.

3

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Haal de grootste stukken kaneel uit de kom en doe de rijst en amandelen met het water in een blender. Voeg de koffiemelk, gecondenseerde melk en het vanillemerg toe en mix in ca. 4 min. glad. Giet de horchata door een fijne zeef en drink met ijsklontjes.

bereidingstipDit recept is goed voor 1,5 liter horchata. De voedingswaarden van dit recept zijn berekend per 100 ml.
achtergrondinfoIn Spanje zijn tijgernoten (aardamandelen) meestal het hoofdingrediënt, in Latijns-Amerika werd al snel de variant met rijst populair.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Horchata

Horchata is een drank die vanuit West- en Noord-Afrika naar Spanje en Portugal kwam en vanuit daar meereisde naar Latijns-Amerika. In deze variant (die goed is voor 1,5 L) maken we het met rijst en amandelen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig