Couscous met geitenkaas, geroosterde andijvie en courgette

Geitenkaas, couscous en ras el hanout: deze smaakcombinatie wil je proeven.

520 kcal

15 min. bereiden, 20 min. oventijd

3.5/5

(111)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 courgette

    courgette

  • 3 rode uien

    rode uien

  • 400 gram gesneden andijvie

    gesneden andijvie

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 eetlepel ras el hanout

    ras el hanout

  • 400 ml water

    water

  • 300 gram volkorencouscous

    volkorencouscous

  • 7.5 gram verse munt

    verse munt

  • 7.5 gram verse peterselie

    verse peterselie

  • 150 gram zachte geitenkaas

    zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Verwarm de oven op 220 °C. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Snijd de uien elk in 6 parten. Verdeel de courgette, ui en andijvie over de 2 met bakpapier beklede bakplaten, besprenkel met de helft van de olie en de helft van de ras el hanout en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

  2. Breng ondertussen een pan met het water aan de kook en voeg er de rest van de ras el hanout en ¼ van de olie aan toe. Voeg de couscous toe en bereid verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie grof. Verkruimel de geitenkaas grof en meng met de munt, peterselie en de rest van de olie.

  4. Haal de groenten uit de oven. Meng de couscous met ⅔ van de groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een grote schaal en verdeel de rest van de groenten en het kaas-kruidenmengsel erover.

Wat vond je van dit recept?

Couscous met geitenkaas, geroosterde andijvie en courgette

Geitenkaas, couscous en ras el hanout: deze smaakcombinatie wil je proeven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig