Preitaart met kaas en gemengde noten

De gemengde noten op deze preitaart zorgen voor een heerlijke crunch.

700 kcal

20 min. bereiden, 1 uur 10 min. oventijd

4.1/5

(42)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

    diepvries bladerdeeg

  • 600 gram preien

    preien

  • 3 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 3 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 250 gram yoghurt Griekse stijl

    yoghurt Griekse stijl

  • 100 gram geraspte kaas voor ovengratin

    geraspte kaas voor ovengratin

  • 50 gram gezouten notenmix macadamia's

    gezouten notenmix macadamia's

  • 10 gram verse selderij

    verse selderij

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)

  • staafmixer met hoge beker


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Bekleed het bladerdeeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 10 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.

  2. Snijd ondertussen de prei in ringen van 1 cm. Spoel goed af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de prei 10 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Doe de eieren en yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geraspte kaas toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verdeel de preiringen gelijkmatig over de taartbodem en schenk vervolgens het eimengsel erover. Dek de hartige taart af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

  4. Haal de taart na ca. 25 min. uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Bestrooi met de noten en bak nog ca. 25 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes selderij, snijd fijn en meng met de rest van de olie. Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Besprenkel de taart met de selderijolie. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  • combinatietipLekker met een frisse salade.
  • bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Preitaart met kaas en gemengde noten

De gemengde noten op deze preitaart zorgen voor een heerlijke crunch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig