Preitaart met kaas en gemengde noten
De gemengde noten op deze preitaart zorgen voor een heerlijke crunch.
700 kcal
20 min. bereiden, 1 uur 10 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
6 plakjes diepvries bladerdeeg
diepvries bladerdeeg
600 gram preien
preien
3 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
3 middelgrote eieren
middelgrote eieren
250 gram yoghurt Griekse stijl
yoghurt Griekse stijl
100 gram geraspte kaas voor ovengratin
geraspte kaas voor ovengratin
50 gram gezouten notenmix macadamia's
gezouten notenmix macadamia's
10 gram verse selderij
verse selderij
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)
staafmixer met hoge beker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 03 - Stapel op kleur
Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Bekleed het bladerdeeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 10 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Snijd ondertussen de prei in ringen van 1 cm. Spoel goed af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de prei 10 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Doe de eieren en yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geraspte kaas toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de preiringen gelijkmatig over de taartbodem en schenk vervolgens het eimengsel erover. Dek de hartige taart af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
Haal de taart na ca. 25 min. uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Bestrooi met de noten en bak nog ca. 25 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes selderij, snijd fijn en meng met de rest van de olie. Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Besprenkel de taart met de selderijolie. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- combinatietipLekker met een frisse salade.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Preitaart met kaas en gemengde noten
De gemengde noten op deze preitaart zorgen voor een heerlijke crunch.

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
20 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Bekleed het bladerdeeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 10 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Snijd ondertussen de prei in ringen van 1 cm. Spoel goed af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de prei 10 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Doe de eieren en yoghurt in de beker van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geraspte kaas toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de preiringen gelijkmatig over de taartbodem en schenk vervolgens het eimengsel erover. Dek de hartige taart af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
Haal de taart na ca. 25 min. uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Bestrooi met de noten en bak nog ca. 25 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes selderij, snijd fijn en meng met de rest van de olie. Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Besprenkel de taart met de selderijolie. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
combinatietip:Lekker met een frisse salade.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
600 g preien
3 el milde olijfolie
3 middelgrote eieren
250 g yoghurt Griekse stijl
100 g geraspte kaas voor ovengratin
50 g gezouten notenmix macadamia's
10 g verse selderij
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)
staafmixer met hoge beker




