Kerstboom- en kersthuiscakejes
Kerstboom- en kersthuiscakejes
bewaar
bewaar

Kerstboom- en kersthuiscakejes

Bakken met fantasie is het thema van deze Kerst. Dus breng je alles tot leven met deze kerstboom- en kersthuiscakejes.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
6waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven een kom. Doe de op kamertemperatuur boter, basterdsuiker en het vanille-extract in de kom van de staande mixer en klop in 5 min. luchtig.

2

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. (Let op: het kan gaan schiften, maar als de bloem wordt toegevoegd, komt dat weer goed.) Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bloemmengsel in 3 delen toe. Mix tot een glad beslag.

3

Meng ¼ van het beslag met de groene kleurstof en doe in een spuitzak. Doe de rest van het beslag in de andere spuitzak. Bestuif de vormpjes met wat bloem. Spuit de kerstboomvormpjes voor ¾ vol met het groene beslag en de kersthuisvormpjes voor ¾ vol met het andere beslag. Bak de kersthuiscakejes in ca. 25 min. gaar in de oven, bak de kerstboomcakejes de laatste 15 min. mee. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Keer de vormpjes en haal de cakejes er voorzichtig uit. Laat nog 30 min. afkoelen.

4

Snijd een stukje van de onderkant van alle cakejes zodat ze goed blijven staan. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spuit een slinger van glazuur op de kerstboompjes en leg hier de zilveren parels op. Spuit met de rest van de glazuur een dakje op de kersthuisjes en bestrooi dit met het kokosrasp en de gouden sterrenmix.

bereidingstipDe cakejes kun je 1 dag van tevoren bakken. Versier ze pas op de dag van serveren.
variatietipJe kunt van dit beslag ook een tulband maken. Gebruik een siliconen tulbandvorm (2 liter) en bak in ca. 1 uur in een op 160 °C voorverwarmde oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt. Controleer na 55 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt-ie er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Leg een bord op de vorm en keer om. Verwijder de vorm en laat de tulband in 1 uur volledig afkoelen.
serveertipWie wordt de kerstkoning(in)? Als verrassing kun je een stukje chocolade in een van de cakehuisjes doen. Druk het halverwege de baktijd van de cakehuisjes in 2/3 van het beslag van 1 van de cakejes. Dit idee is gebaseerd op de Franse driekoningentaart (galette des rois), waarin een boon, muntstuk of porseleinen poppetje wordt verstopt. Degene die het vindt, wordt tot koning(in) van de dag gekroond! Hij of zij mag de hele dag alles beslissen: van welke spelletjes er gedaan worden tot wie de afwas doet.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerstboom- en kersthuiscakejes

Bakken met fantasie is het thema van deze Kerst. Dus breng je alles tot leven met deze kerstboom- en kersthuiscakejes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig