Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread
Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.
400 kcal
10 min. bereiden, 10 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 wit scharrelei
wit scharrelei
4 pasteibakjes
pasteibakjes
1 eetlepel sesamzaad
sesamzaad
200 gram diepvries fijne tuinerwten
diepvries fijne tuinerwten
1 citroen
citroen
5 gram verse dille
verse dille
200 gram zuivelspread knoflook en kruiden
zuivelspread knoflook en kruiden
200 gram verse Hollandse garnalen
verse Hollandse garnalen
50 gram jonge bladsla met rucola
jonge bladsla met rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 week 49-52 - 2022 week 49-52
Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met wat ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pasteitjes ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille grof.
Doe de tuinerwten met de zuivelspread, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen) en ⅔ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale spread. Meng ¾ van de Hollandse garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord een pasteibakje. Schep de spread erin en verdeel de rest van de garnalen erover. Garneer met de rest van de dille en leg de kapjes erop.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread
Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.

voorgerecht
4 personen
400 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met wat ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pasteitjes ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille grof.
Doe de tuinerwten met de zuivelspread, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen) en ⅔ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale spread. Meng ¾ van de Hollandse garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord een pasteibakje. Schep de spread erin en verdeel de rest van de garnalen erover. Garneer met de rest van de dille en leg de kapjes erop.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 wit scharrelei
4 pasteibakjes
1 el sesamzaad
200 g diepvries fijne tuinerwten
1 citroen
5 g verse dille
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
200 g verse Hollandse garnalen
50 g jonge bladsla met rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker




