Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread

Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.

400 kcal

10 min. bereiden, 10 min. oventijd

3.4/5

(5)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 wit scharrelei

    wit scharrelei

  • 4 pasteibakjes

    pasteibakjes

  • 1 eetlepel sesamzaad

    sesamzaad

  • 200 gram diepvries fijne tuinerwten

    diepvries fijne tuinerwten

  • 1 citroen

    citroen

  • 5 gram verse dille

    verse dille

  • 200 gram zuivelspread knoflook en kruiden

    zuivelspread knoflook en kruiden

  • 200 gram verse Hollandse garnalen

    verse Hollandse garnalen

  • 50 gram jonge bladsla met rucola

    jonge bladsla met rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


2022 week 49-52 - 2022 week 49-52

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met wat ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pasteitjes ca. 10 min. in de oven.

  2. Kook ondertussen de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille grof.

  3. Doe de tuinerwten met de zuivelspread, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen) en ⅔ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale spread. Meng ¾ van de Hollandse garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord een pasteibakje. Schep de spread erin en verdeel de rest van de garnalen erover. Garneer met de rest van de dille en leg de kapjes erop.

Wat vond je van dit recept?

Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread

Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig