bewaar
Sperziebonensalade met geroosterd brood
Sperziebonensalade met geroosterd brood
bewaar

Sperziebonensalade met geroosterd brood

Sperziebonensalade met geroosterd brood is top voor lunch. In 15 min. klaar, gezond, vegetarisch en budgetproof. Daar wil je wel even pauze voor nemen.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 sneetjes

volkorenbrood

3 el

milde olijfolie

450 g

diepvries gebroken sperziebonen

1

rode ui

2

mandarijnen

85 g

rucola

2 el

natuurazijn

150 g

zuivelspread knoflook en kruiden

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Besmeer de sneetjes brood met ⅔ van de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3-4 min. Keer halverwege.

2

Doe ondertussen de sperziebonen in een vergiet en schenk er warm water over. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Meng de rucola met de rode ui, sperziebonen, mandarijn, rest van de olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Besmeer de sneetjes brood met de zuivelspread. Snijd ze schuin doormidden en serveer bij de salade.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sperziebonensalade met geroosterd brood

Sperziebonensalade met geroosterd brood is top voor lunch. In 15 min. klaar, gezond, vegetarisch en budgetproof. Daar wil je wel even pauze voor nemen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig