Tos­ti to­nijn met to­maat en ru­co­la

Tosti's voor elke dag: deze gezonde variant met tonijn, tomaat en rucola.

(1) waardeer
brunch Tosti's voor elke dag: deze gezonde variant met tonijn, tomaat en rucola. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en snijd de tomaten in plakjes.
  2. Besmeer de sneetjes brood met de zuivelspread. Verdeel de tonijn, tomaat en rucola over de sneetjes. Breng op smaak met peper. Dek af met de rest van de sneetjes en druk aan.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti’s 8 min. op laag vuur. Keer voorzichtig halverwege. Of bak de tosti’s zonder olie of boter in een tosti-ijzer. Snijd schuin doormidden en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gezond Vooruit

Tosti tonijn met tomaat en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tos­ti to­nijn met to­maat en ru­co­la

1
1
  • 320 g tonijn in zonnebloemolie
  • 2 tomaten

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en snijd de tomaten in plakjes.

2
2
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 200 g zuivelspread knoflook en kruiden
  • 42½ g rucola

Besmeer de sneetjes brood met de zuivelspread. Verdeel de tonijn, tomaat en rucola over de sneetjes.

3
3
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Breng op smaak met peper. Dek af met de rest van de sneetjes en druk aan.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti’s 8 min. op laag vuur. Keer voorzichtig halverwege.

5
5

Of bak de tosti’s zonder olie of boter in een tosti-ijzer. Snijd schuin doormidden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.