bewaar
Broccolistamppot met tempeh ketjap van London Loy
Broccolistamppot met tempeh ketjap van London Loy
bewaar

Broccolistamppot met tempeh ketjap van London Loy

Krijg je geen genoeg van stamppot maar wil je wel eens variëren? Ga dan voor deze broccolistamppot met gebakken tempeh van tv-chef London Loy.

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

500 g

broccoli

1 el

nandan masala

4

sjalotten

3 tenen

knoflook

250 g

tempeh

4 el

zonnebloemolie

3 el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Krijg je geen genoeg van stamppot maar wil je wel eens variëren? Ga dan voor deze broccolistamppot met gebakken tempeh van tv-chef London Loy.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de laatste 4 min. de broccoli mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de broccoli met eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper, de masala en eventueel zout.

2

Snipper ondertussen de sjalotten fijn en snijd de knoflook fijn. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met de olie op middelhoog vuur. Bak de blokjes tempeh 4-5 min. tot goudgeel en knapperig, schep regelmatig om. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 4 min. Blus af met de sojasaus.

3

Serveer de stamppot met het tempehmengsel erop.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolistamppot met tempeh ketjap van London Loy

Krijg je geen genoeg van stamppot maar wil je wel eens variëren? Ga dan voor deze broccolistamppot met gebakken tempeh van tv-chef London Loy.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig