bewaar
Gezonde courgettelasagne met basilicum-bechamel
Gezonde courgettelasagne met basilicum-bechamel
bewaar

Gezonde courgettelasagne met basilicum-bechamel

Door lekker veel groenten in de tomatensaus en laagjes van courgette is deze lasagne gezond en koolhydraatarm!

45 min. bereiden
30 min. oventijd
pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

400 g

winterpenen

250 g

champignons

1

rode peper

45 g

ansjovisfilets in olie in blik

300 g

rundertartaartjes

70 g

tomatenpuree

400 g

tomatenblokjes in blik

2

courgettes

4 el

milde olijfolie

50 g

volkoren tarwemeel

500 ml

halfvolle melk

30 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • staafmixer

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Door lekker veel groenten in de tomatensaus en laagjes van courgette is deze lasagne gezond en koolhydraatarm!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de champignons in kwarten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

2

Verhit de ansjovisfilets met de olie in een hapjespan en druk ze met een houten lepel uit elkaar. Voeg de ui, knoflook, winterpeen, champignons en peper toe en bak ca. 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Voeg de tartaar toe en bak 5 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgettes.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olijfolie in een steelpan met dikke bodem. Voeg het meel toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken.

5

Houd 10 van de mooiste basilicumblaadjes (per 4 personen) apart en pureer de rest van de blaadjes met een staafmixer door de bechamelsaus. Breng de bechamelsaus op smaak met peper.

6

Verdeel de helft van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de tomatensaus en de helft van de bechamelsaus erover en herhaal met de rest van de tomatensaus, de rest van de bechamelsaus en eindig met de rest van de courgettelinten. Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.

Gezonde courgettelasagne met basilicum-bechamel

Door lekker veel groenten in de tomatensaus en laagjes van courgette is deze lasagne gezond en koolhydraatarm!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig