bewaar
Hertenbiefstuk met gebakken knolselderijblokjes en misojus
Hertenbiefstuk met gebakken knolselderijblokjes en misojus
bewaar

Hertenbiefstuk met gebakken knolselderijblokjes en misojus

Met hertenbiefstuk heb je een heerlijk stuk wild op tafel staan. De gebakken knolselderijblokjes en misojus maken het af.

30 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

hertenbiefstukken

1

knolselderij

20 g

verse selderij

500 g

kruimige aardappelen

150 ml

volle melk

2 el

misopasta

2 el

milde olijfolie

50 g

ongezouten roomboter

½ tl

zout

100 ml

water

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Met hertenbiefstuk heb je een heerlijk stuk wild op tafel staan. De gebakken knolselderijblokjes en misojus maken het af.

Aan de slag

1

Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd eventuele wortels van de knolselderij en schil de knol. Halveer en snijd 1 helft in blokjes van ca. 1 cm en de andere helft in stukken van ca. 3 cm. Snijd de selderij fijn.

2

Schil de aardappelen en snijd in stukken van ca. 3 cm. Doe samen met de stukken knolselderij van ca. 3 cm in een pan en zet half onder water. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan en meng er de helft van de misopasta door. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Stamp met de misomelk en ¾ van de selderij tot een smeuïge puree met de pureestamper. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes knolselderij 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hou warm onder aluminiumfolie.

3

Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en het zout. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken in ca. 4 min. op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

4

Roer de aanbaksels los uit de pan waarin je de biefstukken hebt gebakken en breng met het water aan de kook. Mix de rest van de misopasta erdoor en smelt er al roerend de rest van de boter door. Schenk in een kom en hou warm.

5

Snijd de hertenbiefstukken in plakken en serveer met de knolselderijpuree, misojus en gebakken knolselderijblokjes. Bestrooi met de rest van de selderij.

wijntip Een wijn met kracht, souplesse en elegantie, niet te zwaar, want hij moet zowel het hert als de knolselderij omarmen. Een merlot doet dat prima.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hertenbiefstuk met gebakken knolselderijblokjes en misojus

Met hertenbiefstuk heb je een heerlijk stuk wild op tafel staan. De gebakken knolselderijblokjes en misojus maken het af.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig