bewaar
Pizzarette pizza Margherita
Pizzarette pizza Margherita
bewaar

Pizzarette pizza Margherita

Haal je pizzarrette maar tevoorschijn, want het is tijd voor een overheerlijke pizza Margherita. Buon appetito!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

12 personen

7 g

droge gist

1 el

kristalsuiker

200 ml

lauwwarm water

1½ tl

zout

350 g

bloem voor verse pasta

1 tl

milde olijfolie

150 g

gepelde tomaten in blik

2½ el

extra vergine olijfolie

125 g

mozzarella

4 takjes

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

  • uitsteekvorm (Ø 9-10 cm)

  • pizzarette

Haal je pizzarrette maar tevoorschijn, want het is tijd voor een overheerlijke pizza Margherita. Buon appetito!

Aan de slag

1

Los de gist en suiker op in het water (max. 40 ºC). Zeef de bloem en 2/3 zout boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix met de deeghaak van een staande mixer (of deeghaken van de handmixer) in 5 min. tot een elastisch deeg. Vorm een ronde bal van het deeg en smeer in met de milde olijfolie. Leg de deegbal in een kom en dek losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 90 min. rijzen op kamertemperatuur tot het ongeveer in volume is verdubbeld. 

2

Pureer de gepelde tomaten met 1/5 extra vierge olijfolie en de rest van het zout met een staafmixer tot een gladde saus.

3

Druk het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot een dunne plak van ca. een ½ cm dik. Steek er met de uitsteker cirkels uit. Vorm van de deegresten een bal en rol deze opnieuw uit. Steek hier ook cirkels uit.

4

Bestrooi de cirkels met een beetje bloem en bewaar ze in de koeling tot gebruik of beleg ze meteen. Besmeer elke bodem met 1 kleine el tomatensaus.

5

Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukjes van 3 cm en verdeel over de bodems.

6

Bak de mini-pizza’s op een spatel ca. 15-20 min. in de pizzarette. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en bestrooi de mini-pizza’s ermee. Besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie. Serveer meteen.

bereidingstipKneden met je handen kan ook. Meng de ingrediënten dan eerst met een houten lepel tot een samenhangend deeg en kneed het op een bloem bestoven werkblad ca. 10 min.

Pizzarette pizza Margherita

Haal je pizzarrette maar tevoorschijn, want het is tijd voor een overheerlijke pizza Margherita. Buon appetito!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig