Käsespätzle
Haal de wintersport vibes in huis met een bord zelfgemaakte käsespätzle.
Aan de slag
Roer in een ruime mengkom de eieren los met de nootmuskaat, het zout en water. Voeg al roerend beetje bij beetje de bloem toe. Meng goed tot een dik oliebollenbeslag zonder klontjes. Voeg zo nodig meer water toe. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. rusten.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 2-3 mm. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de uien 4-5 min. tot lichtgoudbruin. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. De uien bruinen nog na.
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Snipper de rest van de uien. Rasp de kazen. Snijd de bieslook fijn.
Vul het bakje van de spätzlemaker met wat van het dikke beslag. Leg de rasp op de pan en schuif het bakje op en neer om stukjes deeg te maken die in het water vallen. Hoe sneller je beweegt des te korter de pastastukjes zijn. Kook de spätzle 1 min. Als ze omhoog komen drijven, zijn ze gaar. Neem de spätzle met een schuimspaan uit de pan, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Herhaal tot al het beslag op is.
Verhit de boter in een grote hapjespan en bak de gesnipperde ui in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de spätzle toe en bak 3 min. mee. Draai het vuur laag en meng de geraspte kaas erdoor, tot alles goed smelt.
Verdeel de käsespätzle over borden en garneer met de gefrituurde ui en bieslook. Serveer direct
Käsespätzle
Haal de wintersport vibes in huis met een bord zelfgemaakte käsespätzle.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Roer in een ruime mengkom de eieren los met de nootmuskaat, het zout en water. Voeg al roerend beetje bij beetje de bloem toe. Meng goed tot een dik oliebollenbeslag zonder klontjes. Voeg zo nodig meer water toe. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. rusten.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 2-3 mm. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de uien 4-5 min. tot lichtgoudbruin. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. De uien bruinen nog na.
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Snipper de rest van de uien. Rasp de kazen. Snijd de bieslook fijn.
Vul het bakje van de spätzlemaker met wat van het dikke beslag. Leg de rasp op de pan en schuif het bakje op en neer om stukjes deeg te maken die in het water vallen. Hoe sneller je beweegt des te korter de pastastukjes zijn. Kook de spätzle 1 min. Als ze omhoog komen drijven, zijn ze gaar. Neem de spätzle met een schuimspaan uit de pan, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Herhaal tot al het beslag op is.
Verhit de boter in een grote hapjespan en bak de gesnipperde ui in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de spätzle toe en bak 3 min. mee. Draai het vuur laag en meng de geraspte kaas erdoor, tot alles goed smelt.
Verdeel de käsespätzle over borden en garneer met de gefrituurde ui en bieslook. Serveer direct
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
¼ tl gemalen nootmuskaat
1 tl zout
50 ml lauwwarm water
250 g tarwebloem
4 middelgrote uien
200 ml arachideolie
100 g gruyère
100 g emmentaler
10 g verse bieslook
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
spatzlemaker