bewaar
Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel
Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel
bewaar

Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel

De crunch van de kool, de kleur van de pistachenootjes en de frisheid van de citroen: deze salade is precies wat je nodig hebt voor een beetje balans op de kersttafel.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

rodekool

95 g

gepelde pistachenoten

1 el

korianderzaad

3 partjes

gekonfijte citroen

4 el

traditionele olijfolie

2 el

granaatappelmelasse

½ el

ahornsiroop

7½ g

verse koriander

100 g

verse granaatappelpitjes

De crunch van de kool, de kleur van de pistachenootjes en de frisheid van de citroen: deze salade is precies wat je nodig hebt voor een beetje balans op de kersttafel.

Aan de slag

1

Snijd de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte met een scherp mes in flinterdunne plakjes.

2

Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en hak grof. Rooster het korianderzaad in een koekenpan zonder olie of boter 1 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en plet de zaadjes in een vijzel of met het blad van een mes.

3

Halveer de gekonfijte citroenparten. Verwijder het vruchtvlees en snijd ⅔ van de schil in kleine blokjes. Snijd van de rest van de citroen, de schil in flinterdunne reepjes.

4

Meng de olie, granaatappelmelasse, ahornsiroop en het korianderzaad tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.

5

Giet de dressing en blokjes gekonfijte citroen over de kool en ‘masseer’ de kool 5 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt. Snijd de koriander grof.

6

Bestrooi de salade met de pistache noten, granaatappelpitjes, koriander en de reepjes citroenschil.

combinatietipLekker met 150 g feta (het recept is dan niet meer vegan en lactosevrij) of 150 g Violife plantaardig alternatief voor witte kaas (wel vegan). Verkruimel het erover bij stap 6.