bewaar
Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn
Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn
bewaar

Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn

Op zoek naar een altijd-goed-combinatie? Gevonden! Gnocchi en spekjes zijn een gouden team. Deze keer knapperig gebakken en in een rijke saus van room en rozemarijn.

20 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 g

verse rozemarijn

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

3 el

milde olijfolie

500 g

gnocchi

200 g

biologische spekreepjes

200 ml

verse slagroom

Op zoek naar een altijd-goed-combinatie? Gevonden! Gnocchi en spekjes zijn een gouden team. Deze keer knapperig gebakken en in een rijke saus van room en rozemarijn.

Aan de slag

1

Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg de gnocchi, knoflook en rozemarijn toe en bak op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Voeg de slagroom toe aan de gnocchi en warm op in 2 min. op laag vuur. Schep de gnocchi in een diepe schaal. Verdeel de spekjes erover.

vegatipVervang de spekreepjes door kastanjechampignons. Snijd de champignons in kwarten. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de champignons in 5 min. gaar. Verdeel over de gnocchi.

Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn

Op zoek naar een altijd-goed-combinatie? Gevonden! Gnocchi en spekjes zijn een gouden team. Deze keer knapperig gebakken en in een rijke saus van room en rozemarijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig