Couscous met gebakken kip, wortel, abrikozen en citroen
Gezond en makkelijk, dat is deze lekkere couscous met kip met veel groente en een zoetje van de abrikoos.
560 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram volkorencouscous
volkorencouscous
0.5 groentebouillontablet minder zout
groentebouillontablet minder zout
350 ml kokend water
kokend water
400 gram kipfilets
kipfilets
3 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1 eetlepel garam masala
garam masala
300 gram winterpeen
winterpeen
450 gram macaronigroenten
macaronigroenten
50 gram gewelde abrikozen zonder pit
gewelde abrikozen zonder pit
1 citroen
citroen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Beter Eten 3 - 2021 - Beter Eten 3 - 2021
Doe de couscous in een schaal, verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. afgedekt staan.
Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 1 cm dik. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de kip en garam masala 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Rasp ondertussen de winterpeen. Voeg de peen en macaronigroente toe aan de kip en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en de citroen in parten. Roer de couscous los met een vork. Meng de rest van de olie en abrikozen erdoor, schep om met het kip-groentemengsel en breng op smaak met peper. Serveer met de citroenparten.
- vegatipVervang de kip door 75 g ongezouten geroosterde noten.
- algemeen*Omdat het zout bevat, staat dit bouillonblokje niet in de Schijf van Vijf. Het mag wel, alleen niet te veel en niet te vaak. Anders gezegd: maximaal één keer per dag.
Couscous met gebakken kip, wortel, abrikozen en citroen
Gezond en makkelijk, dat is deze lekkere couscous met kip met veel groente en een zoetje van de abrikoos.

hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een schaal, verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. afgedekt staan.
Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 1 cm dik. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de kip en garam masala 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Rasp ondertussen de winterpeen. Voeg de peen en macaronigroente toe aan de kip en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en de citroen in parten. Roer de couscous los met een vork. Meng de rest van de olie en abrikozen erdoor, schep om met het kip-groentemengsel en breng op smaak met peper. Serveer met de citroenparten.
vegatip:Vervang de kip door 75 g ongezouten geroosterde noten.
algemeen:*Omdat het zout bevat, staat dit bouillonblokje niet in de Schijf van Vijf. Het mag wel, alleen niet te veel en niet te vaak. Anders gezegd: maximaal één keer per dag.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkorencouscous
½ groentebouillontablet minder zout
350 ml kokend water
400 g kipfilets
3 el milde olijfolie
1 el garam masala
300 g winterpeen
450 g macaronigroenten
50 g gewelde abrikozen zonder pit
1 citroen




