bewaar
Gebakken zwarte bonen met komijn en ui
Gebakken zwarte bonen met komijn en ui
bewaar

Gebakken zwarte bonen met komijn en ui

Geef je bonen extra smaak door ze te bakken met tomaten, ui en smaakmakers zoals pure chocolade.

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote uien

2

tomaten

800 g

zwarte bonen in blik

2 el

zonnebloemolie

1 tl

komijnzaad

½ tl

zoet gerookt paprikapoeder

3 tl

sesamzaad

15 g

extra pure chocolade 70%

Geef je bonen extra smaak door ze te bakken met tomaten, ui en smaakmakers zoals pure chocolade.

Aan de slag

Snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Giet de bonen af in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 min. met het komijnzaad, paprikapoeder en ⅔ van het sesamzaad. Voeg de bonen, tomaat en chocolade toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer af en toe en prak de bonen een beetje met een houten lepel. Bestrooi met de rest van het sesamzaad en serveer.