bewaar
Spitskool uit de oven met feta
Spitskool uit de oven met feta
bewaar

Spitskool uit de oven met feta

Als je spitskool in de oven roostert krijgt-ie een ietwat zoetige smaak en bovendien: crispy randjes. Lekker!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

spitskool

4 el

milde olijfolie

1 kg

zoete aardappel

1 tl

gerookte-paprikapoeder zoet

95 g

hazelnoten

150 g

feta 50+

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

Als je spitskool in de oven roostert krijgt-ie een ietwat zoetige smaak en bovendien: crispy randjes. Lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spitskool in 4 gelijke stukken (per 4 personen). Verdeel met de snijkant naar boven over met bakpapier beklede bakpla(a)t(en) en besprenkel met de helft van de olie, peper en zout. Boen de zoete aardappelen schoon, verwijder eventuele oneffenheden en snijd de aardappelen in de lengte in 8 parten. Schep om met de rest van de olie, de paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over de bakplaten tussen de stukken spitskool.

2

Rooster de spitskool en zoete aardappel in ca. 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Leg de laatste 10 min. de hazelnoten erbij op de bakplaat en verkruimel de feta boven de kool. Snijd ondertussen de koriander fijn.

3

Haal de bakplaten uit de oven. Hak de hazelnoten grof. Bestrooi de spitskool met de hazelnoot en koriander. Serveer met de zoete aardappel.

tip

bereidingstipIn plaats van 2 bakplaten kun je ook 1 bakplaat en 1 met bakpapier bekleed ovenrooster gebruiken.

variatietipGeen fan van koriander? Vervang het kruid in dit recept door platte peterselie.

combinatietipLekker met (zelfgemaakte) mayonaise