bewaar
Groentestoof met ei
Groentestoof met ei
bewaar

Groentestoof met ei

Stevige brunch bomvol groenten en met hét brunchingrediënt: eieren.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

250 g

kastanjechampignon

25 g

ongezouten roomboter

2 tl

kruidenmix voor ei

200 g

verse spinazie

250 g

romaatjes

4

middelgrote eieren

1

AH Liefde & Passie wit desembrood met pompoenpitten

40 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Stevige brunch bomvol groenten en met hét brunchingrediënt: eieren.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten in dunne ringen en halveer de champignons. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons, sjalot en de helft van de eikruiden 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Knip de romaatjes in trosjes en verdeel over de pan. Maak 4 kuiltjes in de pan en breek in elk een ei. Bestrooi de eieren met de rest van de eikruiden en laat met de deksel op de pan in ca. 8 min. garen tot het eiwit net gestold is.

3

Snijd ondertussen het brood in sneetjes en rooster in de broodrooster. Serveer de eieren in de pan met het brood en de veldsla. Verwijder de takjes inclusief kroontjes van de tomaat en bestrooi het gerecht eventueel met wat extra eikruiden naar smaak.