bewaar
Zalm van de BBQ met zelfgemaakte rub
Zalm van de BBQ met zelfgemaakte rub
bewaar

Zalm van de BBQ met zelfgemaakte rub

Rub zelf maken? Wij leren je hoe! Breng er je vis, zoals zalm van de BBQ mee op smaak. Succes gegarandeerd!

20 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 porties

2 el

selderijzout

1 el

venkelzaad

1 el

witte peper

1 el

paprikapoeder

2 tl

knoflookpoeder

2 tl

uienpoeder

2 el

gedroogde dille

1 el

gedroogde bieslook

1 el

gedroogde dragon

2 tl

sumak

2 el

arachideolie

600 g

verse zalmfilet

1

citroen

Dit heb je nodig

  • aluminium ovenschaal (19,4 x 26,4 x 6,7)

Rub zelf maken? Wij leren je hoe! Breng er je vis, zoals zalm van de BBQ mee op smaak. Succes gegarandeerd!

Aan de slag

1

Meng het selderijzout, venkelzaad, de witte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, dille, bieslook, dragon en sumak. Doe in een afgesloten pot.

2

Steek de barbecue aan. Meng 2 el van de kruidenrub (per 4 personen) met de olie en wrijf de zalm rondom met dit mengsel in. Leg in een aluminium ovenschaal en rooster de zalm op de barbecue in 10-15 min. net gaar.

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de zalm en snijd de vrucht in partjes. Serveer de zalm met de citroenpartjes.

bewaartipJe kunt deze kruidenrub in de afgesloten pot 2 maanden bewaren.