bewaar
Roerei met avocado en rucolapesto
Roerei met avocado en rucolapesto
bewaar

Roerei met avocado en rucolapesto

Het geheim dat dit roerei nog lekkerder maakt? Rucolapesto!

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

30 g

verse peterselie

1 teen

knoflook

85 g

rucola

50 g

saladepijnboompitten

75 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

4 el

milde olijfolie

2 el

water

1

eetrijpe avocado

10

witte scharreleieren

125 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Het geheim dat dit roerei nog lekkerder maakt? Rucolapesto!

Aan de slag

1

Snijd de peterselie grof en de knoflook in plakjes. Doe de peterselie, knoflook, rucola, pijnboompitten, 30 g kaas (per 4 personen), ¾ van de olijfolie, het water en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Voeg eventueel wat water toe om het iets gladder te maken.

2

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne repen. Klop de eieren los met de melk en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op laag vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.

3

Schep voorzichtig ⅓ van de rucolapesto erdoor en verdeel over kommen. Verdeel de avocado erover en bestrooi met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.