bewaar
Roerbak met broccoli, peultjes, zilvervliesrijstnoedels en korianderyoghurt
Roerbak met broccoli, peultjes, zilvervliesrijstnoedels en korianderyoghurt
bewaar

Roerbak met broccoli, peultjes, zilvervliesrijstnoedels en korianderyoghurt

We gaan voor gemak, met deze roerbak! Hij is lekker fris met broccoli, peultjes en korianderyoghurt.

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

600 g

broccoli

3 el

milde olijfolie

1 tl

Chinese 5 spice

200 g

verse peultjes

75 g

ongebrande cashewnoot

1

limoen

15 g

verse koriander

250 g

Griekse yoghurt 0%

225 g

Thaise zilvervliesrijst noedels

We gaan voor gemak, met deze roerbak! Hij is lekker fris met broccoli, peultjes en korianderyoghurt.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook, broccoli en 5 spices 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de peultjes toe en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van 1 helft van de limoen en pers deze helft uit. Snijd de andere helft van de vrucht in partjes. Snijd de koriander fijn. Meng de yoghurt met een ½ tl limoenrasp (per 4 personen), een ½ el limoensap (per 4 personen) en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper.

3

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de rijstnoedels en de rest van de koriander toe aan de groente en schep om. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met de korianderyoghurt en een partje limoen.