Rös­ti's van ro­de biet met ge­bak­ken fe­ta en avo­ca­dosal­sa

Rosti's met een twist én een mooie kleur door de rode biet.

(4) waardeer
bijgerecht Rosti's met een twist én een mooie kleur door de rode biet. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grove rasp
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bieten en verwijder de steelaanzet. Schil de aardappel. Rasp de rode bieten, de aardappel en de helft van de uien grof (draag eventueel plastic handschoenen tegen het verkleuren van je handen). Leg in een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht eruit.
  2. Klop het ei los in een grote kom, meng met de biet, aardappel, bloem, ui, de helft van het komijnzaad en de helft van de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met je handen de rösti’s naar het gewenst aantal personen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 30 min. knapperig en gaar.
  3. Bestrooi ondertussen de feta met de rest van het komijnzaad en peper en leg na 15 min. baktijd naast de rösti’s op de bakplaat. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie.
  4. Boen ondertussen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snipper de andere rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes van 3 mm. Meng met het limoensap en -rasp, de rest van de sesamolie en de rest van de olijfolie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de rösti’s op een schaal, met de feta en de salsa erbij.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 12 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rösti's van rode biet met gebakken feta en avocadosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rös­ti's van ro­de biet met ge­bak­ken fe­ta en avo­ca­dosal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode bieten
  • 1 vastkokende aardappel

Was de bieten en verwijder de steelaanzet. Schil de aardappel.

3
3
  • 1 kleine rode ui

Rasp de rode bieten, de aardappel en de ui grof (draag eventueel plastic handschoenen tegen het verkleuren van je handen).

4
4

Leg in een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht eruit.

5
5
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el tarwebloem
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 el sesamolie

Klop het ei los in een grote kom, meng met de biet, aardappel, ui, bloem, het komijnzaad en de sesamolie.

6
6

Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Vorm met je handen de rösti’s naar het gewenst aantal personen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 30 min. knapperig en gaar.

8
8
  • 200 g feta 43+
  • 1 tl gemalen komijnzaad

Bestrooi ondertussen de feta met de rest van het komijnzaad en peper en leg na 15 min. baktijd naast de rösti’s op de bakplaat.

9
9
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel alles met de olijfolie.

10
10
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

11
11
  • 1 kleine rode ui
  • 1 avocado

Snipper de andere rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes van 3 mm.

12
12
  • 1 el sesamolie
  • 1 el milde olijfolie

Meng met het limoensap en -rasp, de rest van de sesamolie en de rest van de olijfolie tot een salsa.

13
13

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

14
14

Serveer de rösti’s op een schaal, met de feta en de salsa erbij.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.