Vega lasagne bolognese

Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!

830 kcal

40 min. bereiden, 45 min. oventijd

4.2/5

(83)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 2 stengels bleekselderij

    stengels bleekselderij

  • 250 gram winterpeen

    winterpeen

  • 5 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 20 gram Italiaanse kruiden

    Italiaanse kruiden

  • 3 tenen knoflook

    knoflook

  • 150 ml water

    water

  • 850 gram Mutti polpa in blik

    Mutti polpa in blik

  • 400 gram rulstukjes

    rulstukjes

  • 50 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 700 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat

    gemalen nootmuskaat

  • 12 verse lasagnebladen

    verse lasagnebladen

  • 150 gram geraspte kaas voor pasta

    geraspte kaas voor pasta

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)


2021 nr. 02 - Lekker Flex

Aan de slag

  1. Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten. Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.

  4. Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Wat vond je van dit recept?

Vega lasagne bolognese

Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig