Mokka-havermout
Met mokka-havermout begin je de ochtend zonder mokken! (Zelfs als de wekker extra vroeg ging.)

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 ml ongezoete haverdrink
- 150 g havermout
- 2 sticks espresso-oploskoffie
- 250 g diepvries kersen
- 2 el cacaopoeder
- 30 g extra pure chocolade 70%
Advertentie
Bereiden
- Breng in een pan de haverdrink met de havermout en espresso-oploskoffie aan de kook. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.
- Breng ondertussen de bevroren kersen in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken.
- Roer de cacaopoeder door de havermout en verdeel over kommen. Verdeel de kersen erover en schaaf de chocolade erover.
serveertip:
Lekker met ahornsiroop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 316 kcal
- eiwit 8 g
-
koolhydraten 46 g
waarvan suikers 14 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 80 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Mokka-havermout
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mokka-havermout
- 600 ml ongezoete haverdrink
- 150 g havermout
- 2 sticks espresso-oploskoffie
Breng in een pan de haverdrink met de havermout en espresso-oploskoffie aan de kook. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.
- 250 g diepvries kersen
Breng ondertussen de bevroren kersen in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken.
- 2 el cacaopoeder
- 30 g extra pure chocolade 70%
Roer de cacaopoeder door de havermout en verdeel over kommen. Verdeel de kersen erover en schaaf de chocolade erover.
serveertip:
Lekker met ahornsiroop.