Mok­ka-ha­ver­mout

Met mokka-havermout begin je de ochtend zonder mokken! (Zelfs als de wekker extra vroeg ging.)

(2) waardeer
ontbijt Met mokka-havermout begin je de ochtend zonder mokken! (Zelfs als de wekker extra vroeg ging.) 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan de haverdrink met de havermout en espresso-oploskoffie aan de kook. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.
  2. Breng ondertussen de bevroren kersen in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken.
  3. Roer de cacaopoeder door de havermout en verdeel over kommen. Verdeel de kersen erover en schaaf de chocolade erover.

serveertip:

Lekker met ahornsiroop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 316 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Mokka-havermout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mok­ka-ha­ver­mout

1
1
  • 600 ml ongezoete haverdrink
  • 150 g havermout
  • 2 sticks espresso-oploskoffie

Breng in een pan de haverdrink met de havermout en espresso-oploskoffie aan de kook. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.

2
2
  • 250 g diepvries kersen

Breng ondertussen de bevroren kersen in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken.

3
3
  • 2 el cacaopoeder
  • 30 g extra pure chocolade 70%

Roer de cacaopoeder door de havermout en verdeel over kommen. Verdeel de kersen erover en schaaf de chocolade erover.

serveertip:

Lekker met ahornsiroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.