Blue­ber­ry-muf­fins

Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf! 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjestang
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop in een kom de eieren los met de olie, yoghurt, karnemelk, het vanille-extract en citroenrasp.
  3. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep de blauwe bessen er voorzichtig door. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met de ijslepel of 2 eetlepels het beslag erover. Bestrooi met de rietsuiker.
  4. Bak de muffins in ca. 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de oven en laat verder afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2021

Blueberry-muffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blue­ber­ry-muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout

Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.

3
3
  • 1 citroen
  • 2 middelgrote eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 125 ml Griekse yoghurt 10%
  • 125 ml karnemelk
  • 1 tl vanille-extract

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop in een kom de eieren los met de olie, yoghurt, karnemelk, het vanille-extract en citroenrasp.

4
4
  • 200 g blauwe bessen

Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep de blauwe bessen er voorzichtig door.

5
5
  • 1½ el rietsuiker

Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met de ijslepel of 2 eetlepels het beslag erover. Bestrooi met de rietsuiker.

6
6

Bak de muffins in ca. 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin.

7
7

Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.

8
8

Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.