Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen
Een 'ouderwetse' gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen is op z'n tijd erg welkom, toch?

Advertentie
Ingrediënten
- 2 beschuiten
- 1 wit scharrelei
- 500 g rundergehakt
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el milde olijfolie
- 800 g koelverse aardappelen kruimig
- 600 g verse sperziebonen
- 102 g jus naturel
- 200 ml water
Advertentie
Bereiden
- Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, peper en zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van. Verhit de boter en olie in een hapjespan en braad de ballen in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
- Kook ondertussen de aardappelen in ca. 16 min. gaar.
- Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar.
- Meng de jus met het water en schenk bij de gehaktballen. Roer door en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes koken.
- Serveer de aardappelen met de sperziebonen, een gehaktbal en de jus.
dieettip:
Dagje geen vlees/vis? Vervang de gehaktbal door 200 g vegetarische balletjes (voor 4 personen). De jus is niet vegetarisch.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 34 g
-
koolhydraten 50 g
waarvan suikers 3 g -
vet 31 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 440 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen
- 2 beschuiten
- 1 wit scharrelei
- 500 g rundergehakt
Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, peper en zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van.
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el milde olijfolie
Verhit de boter en olie in een hapjespan en braad de ballen in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Draai het vuur laag en bak in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
- 800 g koelverse aardappelen kruimig
Kook ondertussen de aardappelen in ca. 16 min. gaar.
- 600 g verse sperziebonen
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar.
- 102 g jus naturel
- 200 ml water
Meng de jus met het water en schenk bij de gehaktballen. Roer door en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes koken.
Serveer de aardappelen met de sperziebonen, een gehaktbal en de jus.
dieettip:
Dagje geen vlees/vis? Vervang de gehaktbal door 200 g vegetarische balletjes (voor 4 personen). De jus is niet vegetarisch.