bewaar
Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen
Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen
bewaar

Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen

Een 'ouderwetse' gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen is op z'n tijd erg welkom, toch?

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

beschuiten

1

wit scharrelei

500 g

rundergehakt

25 g

ongezouten roomboter

1 el

milde olijfolie

800 g

koelverse aardappel kruimig

600 g

verse sperziebonen

102 g

jus naturel

200 ml

water

Een 'ouderwetse' gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen is op z'n tijd erg welkom, toch?

Aan de slag

1

Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, peper en zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van. Verhit de boter en olie in een hapjespan en braad de ballen in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 20 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Kook ondertussen de aardappelen in ca. 16 min. gaar.

3

Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar.

4

Meng de jus met het water en schenk bij de gehaktballen. Roer door en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes koken.

5

Serveer de aardappelen met de sperziebonen, een gehaktbal en de jus.

dieettipDagje geen vlees/vis? Vervang de gehaktbal door 200 g vegetarische balletjes (voor 4 personen). De jus is niet vegetarisch.