Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis
Geloof ons: spruitjeshaters worden spruitjeslovers na het proeven van deze pasta!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g spruitjes
- 4 tenen knoflook
- 45 g ansjovisfilets in olijfolie
- ½ tl chilivlokken
- 400 g volkorenpenne
- 1 citroen
- 8 g selderij
Advertentie
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon. Snijd de spruitjes en knoflook in flinterdunne plakjes.
- Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets met 3 el van de olie (per 4 personen) in 2 min. smelten. Voeg de spruitjes toe en roerbak 6 min. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak nog 2 min.
- Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.
- Schep de penne door de spruitjes. Breng op smaak met 1 el citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), de selderij en peper. Voeg 3 el kookvocht toe (per 4 personen). Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap, peper en eventueel zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 75 g
waarvan suikers 6 g -
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 320 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis
- 800 g spruitjes
- 4 tenen knoflook
Maak de spruitjes schoon. Snijd de spruitjes en knoflook in flinterdunne plakjes.
- 45 g ansjovisfilets in olijfolie
Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets met 3 el van de olie (per 4 personen) in 2 min. smelten.
- ½ tl chilivlokken
Voeg de spruitjes toe en roerbak 6 min. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak nog 2 min.
- 400 g volkorenpenne
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op.
- 1 citroen
- 8 g selderij
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.
Schep de penne door de spruitjes. Breng op smaak met 1 el citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), de selderij en peper.
Voeg 3 el kookvocht toe (per 4 personen). Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap, peper en eventueel zout.