bewaar
Groentepannenkoeken in regenboogkleuren
Groentepannenkoeken in regenboogkleuren
bewaar

Groentepannenkoeken in regenboogkleuren

Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

koelverse pompoenstukjes

100 g

diepvries fijngesneden spinazie

50 g

amandelmeel

50 g

volkoren tarwemeel

2

witte vrije uitloopeieren

75 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

1 tl

bakpoeder

100 g

gekookte rode biet

250 g

diepvries doosjevol mangostukjes

75 ml

water

3 el

olijfolie mild

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

  • pureestamper

Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.

Aan de slag

1

Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar en giet af. Laat de spinazie uitlekken. Meng ondertussen het amandelmeel, tarwemeel, de eieren, de melk en bakpoeder met de staafmixer tot een beslag. Verdeel het beslag over 3 kommen.

2

Snijd de rode biet grof. Voeg per bakje beslag achtereenvolgens 1 groente toe: pompoen, rode biet, spinazie. Meng elk beslag apart met de staafmixer tot een oranje, roze en groen beslag. Ga van licht naar donker, zodat elke kleur mooi blijft.

3

Doe de mango met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan ca. 10 min. Zet het vuur uit. Neem de pan van het vuur en stamp de mango grof met de pureestamper.

4

Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag met elk een ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2 oranje pannenkoeken van Ø 8 cm in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo met de rest van de olie ook de roze en groene pannenkoeken. Serveer per persoon 3 verschillende kleuren pannenkoeken met de lauwwarme mangocompote.