Groentepannenkoeken in regenboogkleuren
Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g koelverse pompoenstukjes
- 100 g diepvries fijngesneden spinazie
- 50 g amandelmeel
- 50 g volkoren tarwemeel
- 2 witte vrije uitloopeieren
- 75 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 1 tl bakpoeder
- 100 g gekookte rode bieten
- 250 g diepvries doosjevol mangostukjes
- 75 ml water
- 3 el olijfolie mild
Keukenspullen
- Staafmixer
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar en giet af. Laat de spinazie uitlekken. Meng ondertussen het amandelmeel, tarwemeel, de eieren, de melk en bakpoeder met de staafmixer tot een beslag. Verdeel het beslag over 3 kommen.
- Snijd de rode biet grof. Voeg per bakje beslag achtereenvolgens 1 groente toe: pompoen, rode biet, spinazie. Meng elk beslag apart met de staafmixer tot een oranje, roze en groen beslag. Ga van licht naar donker, zodat elke kleur mooi blijft.
- Doe de mango met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan ca. 10 min. Zet het vuur uit. Neem de pan van het vuur en stamp de mango grof met de pureestamper.
- Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag met elk een ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2 oranje pannenkoeken van Ø 8 cm in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo met de rest van de olie ook de roze en groene pannenkoeken. Serveer per persoon 3 verschillende kleuren pannenkoeken met de lauwwarme mangocompote.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 10 g
-
koolhydraten 22 g
waarvan suikers 13 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 200 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Groentepannenkoeken in regenboogkleuren
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentepannenkoeken in regenboogkleuren
- 100 g koelverse pompoenstukjes
- 100 g diepvries fijngesneden spinazie
Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar en giet af. Laat de spinazie uitlekken.
- 50 g amandelmeel
- 50 g volkoren tarwemeel
- 2 witte vrije uitloopeieren
- 75 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 1 tl bakpoeder
Meng ondertussen het amandelmeel, tarwemeel, de eieren, de melk en bakpoeder met de staafmixer tot een beslag. Verdeel het beslag over 3 kommen.
- 100 g gekookte rode bieten
Snijd de rode biet grof. Voeg per bakje beslag achtereenvolgens 1 groente toe: pompoen, rode biet, spinazie.
Meng elk beslag apart met de staafmixer tot een oranje, roze en groen beslag. Ga van licht naar donker, zodat elke kleur mooi blijft.
- 250 g diepvries doosjevol mangostukjes
- 75 ml water
Doe de mango met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan ca. 10 min.
Zet het vuur uit. Neem de pan van het vuur en stamp de mango grof met de pureestamper.
- 1 el olijfolie mild
Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag met elk een ½ el olie op middelhoog vuur.
Bak in elke pan 2 oranje pannenkoeken van Ø 8 cm in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- 2 el olijfolie mild
Bak zo met de rest van de olie ook de roze en groene pannenkoeken.
Serveer per persoon 3 verschillende kleuren pannenkoeken met de lauwwarme mangocompote.