bewaar
Groentepannenkoeken in regenboogkleuren
Groentepannenkoeken in regenboogkleuren
bewaar

Groentepannenkoeken in regenboogkleuren

Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

koelverse pompoenstukjes

100 g

diepvries fijngesneden spinazie

50 g

amandelmeel

50 g

volkoren tarwemeel

2

witte vrije uitloopeieren

75 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

1 tl

bakpoeder

100 g

gekookte rode bieten

250 g

diepvries mangostukjes

3 el

olijfolie mild

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • pureestamper

Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.

Aan de slag

1

Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar en giet af. Laat de spinazie uitlekken. Meng ondertussen het amandel- en tarwemeel, de eieren, de melk en bakpoeder met de staafmixer. Verdeel dit beslag over 3 kommen.

2

Snijd de rode biet grof. Voeg aan elke kom beslag 1 groente toe: pompoen, spinazie of rode biet. Meng elk beslag apart met de staafmixer tot je een oranje, groen en roze beslag hebt. Spoel de staafmixer tussendoor steeds schoon.

3

Doe de mango met aanhangend vocht in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan 10 min. Neem de pan van het vuur en stamp de mango grof met de pureestamper tot compote.

4

Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag met elk ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2 oranje pannenkoeken van Ø 8 cm in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo met de rest van de olie ook de groene en roze pannenkoeken. Serveer per persoon 3 verschillende kleuren pannenkoeken met de lauwwarme mangocompote.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groentepannenkoeken in regenboogkleuren

Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig