bewaar
Rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm
Rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm
bewaar

Rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm

Een gezonde maaltijd maken maar weinig tijd? Deze rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm is in 15 min. klaar!

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

AH BASIC zilvervliesrijst

250 g

diepvries tuinerwten

1

komkommer

200 g

gerookte zalmfilet

5 g

verse munt

1

limoen

1½ el

sesamolie

Een gezonde maaltijd maken maar weinig tijd? Deze rijstsalade met komkommer, tuinerwten en gerookte zalm is in 15 min. klaar!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in boogjes. Snijd de zalm in reepjes en de munt fijn. Pers de limoen uit.

3

Meng de rijst, tuinerwten, komkommer, munt en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de zalm erover.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken t/m stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng voor het serveren alles door elkaar en verdeel de zalm erover.

dieettipIn plaats van zalm kun je ook 100 g geroosterde ongebrande noten (per 4 personen) gebruiken.