bewaar
Tabouleh
Tabouleh
bewaar

Tabouleh

Tabouleh is een frisse, sappige platte-peterseliesalade, die je het beste kunt maken in het voorjaar, met jonge peterselie. De bulgur kook je niet, maar laat je even wellen en dan verder zacht worden in het sap van de tomaat en citroen.

20 min. bereiden
redelijk pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

AH Biologisch bulgur

2

citroenen

200 g

rijpe trostomaat

120 g

verse platte peterselie

2

salade-ui

½

verse groene jalapeñopeper

15 g

verse munt

3 el

olijfolie extra vierge

Tabouleh is een frisse, sappige platte-peterseliesalade, die je het beste kunt maken in het voorjaar, met jonge peterselie. De bulgur kook je niet, maar laat je even wellen en dan verder zacht worden in het sap van de tomaat en citroen.

Aan de slag

1

Laat de bulgur 10 min. wellen in ruim kokend water. Giet af.

2

Pers ondertussen de citroenen uit en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Schep de bulgur om met de tomaten en 2 el citroensap (per 4 personen).

3

Snijd de peterselie fijn en de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten van de halve peper. Snijd het vruchtvlees fijn.

4

Snijd de munt vlak voor het serveren fijn (om verkleuring te voorkomen). Meng de bulgursalade met de peterselie, salade-ui, peper en munt. Breng op smaak met de olijfolie en zout en breng eventueel verder op smaak met de rest van het citroensap. De salade mag sappig en friszuur zijn. Serveer direct.

tip

serveertipServeer de tabouleh met kleine blaadjes romainesla. Deze kun je ermee vullen en daarna met de hand eten.

variatietipOok lekker met wat citroenrasp eroverheen.