In­di­a­se rijst­sa­la­de met ge­bak­ken kip

Wat eten we vanmiddag? Rijstsalade met kerrie en gebakken kip!

(1) waardeer
indiaas bijgerecht Wat eten we vanmiddag? Rijstsalade met kerrie en gebakken kip! 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen op een grote platte schaal. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de kipdijfilets in dunne reepjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip met de knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de gegrilde groente toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Snijd de rucola grof en meng met de kip en groente door de rijst.

dieettip:

Vervang de kip door geroosterde cashewnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
september 2020

Indiase rijstsalade met gebakken kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se rijst­sa­la­de met ge­bak­ken kip

1
1
  • 150 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen op een grote platte schaal.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 200 g kipdijfilet

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de kipdijfilets in dunne reepjes.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder

Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip met de knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 450 g diepvries gegrilde groenten
  • 85 g rucola

Voeg de gegrilde groente toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Snijd de rucola grof en meng met de kip en groente door de rijst.

dieettip:

Vervang de kip door geroosterde cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.