bewaar
Pancakes met banaan
Pancakes met banaan
bewaar

Pancakes met banaan

Jaaaa, het is weer pannenkoekentijd!

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

volkorenmeel

1 tl

bakpoeder

300 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

1

rijpe banaan

2 el

arachideolie

150 g

verse blauwe bessen

140 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Jaaaa, het is weer pannenkoekentijd!

Aan de slag

1

Zeef boven een grote mengkom het volkorenmeel met de bakpoeder. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een papje. Klop het ei erdoor. Prak met een vork in een apart kommetje de banaan tot moes. Roer de banaan door het beslag.

2

Verhit wat olie in een koekenpan. Schep 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten op één kant.

3

Keer ze met een spatel als de bovenkant een beetje gestold is (het beslag ziet er dan niet meer zo nat uit). Bak ze nog 2 minuten aan de andere kant. Leg ze op een bord en dek af met een omgekeerd tweede bord. Bak zo nog wat pannenkoekjes, tot het beslag op is. Verdeel de bessen en frambozen erover.