bewaar
Nasitorentje
Nasitorentje
bewaar

Nasitorentje

Deze toren mag je zo hoog maken als je zelf wil.

45 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

3

bosuitjes

2 tenen

knoflook

2

rode paprika's

3 el

arachideolie

200 g

diepvries tuinerwten

1 el

ketjap manis

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Deze toren mag je zo hoog maken als je zelf wil.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat de rijst met de deksel op de pan nog 10 minuten staan.

2

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in 4 stukken. Snijd het steeltje en het zachte deel met zaadjes langs het vruchtvlees eraf. Snijd in kleine blokjes. Verhit ⅔ van de olie in de hapjespan. Bak de bosuiringetjes, knoflook en paprika 5 minuten op middelhoog vuur. Schep steeds om met de spatel.

3

Doe de rijst, tuinerwten en ketjap in de pan bij de andere groenten. Bak nog 5 minuten. Schep steeds om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak spiegeleitjes.

4

Bekleed de soepkom met vershoudfolie. Laat de zijkanten over de rand heen hangen. Schep een kwart van de nog warme nasi in de kom. Druk de bovenkant goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet een bord omgekeerd op de kom nasi. Keer het bord met kom en al om. Haal voorzichtig de soepkom en de folie weg. Je hebt nu een mooi torentje nasi. Herhaal met de rest van de nasi. Leg de gebakken eitjes op de nasitorentjes.

tip

dieettipDe ketjap is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.