bewaar
Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool
Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool
bewaar

Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool

Zeg je kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool... dan zeg je traybake!

15 min. bereiden
40 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kipdrumstick

2

rode uien

1 kg

kleine krieltjes

1½ el

garam masala

3 el

milde olijfolie

400 g

bloemkool

3

tomaten

5 g

verse munt

200 ml

halfvolle yoghurt

Zeg je kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool... dan zeg je traybake!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de garam masala, besprenkel met 2/3 van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten. Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.

3

Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.

algemeenMunt over? Maak er bijvoorbeeld muntthee mee.

algemeenVoor een vega variant, vervang de drumsticks door bijvoorbeeld 400 g kikkererwten, 400 g extra bloemkool en 3 extra tomaten. Doe de kikkererwten tegelijk met de bloemkool en tomaten in de oven.