Tray­ba­ke van kip­drum­sticks, kriel­tjes en bloem­kool

Zeg je kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool... dan zeg je traybake!

(5) waardeer
hoofdgerecht Zeg je kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool... dan zeg je traybake! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de garam masala, besprenkel met 2/3 van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten. Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.
  3. Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.

Tip:

Munt over? Maak er bijvoorbeeld muntthee mee.

Tip:

Voor een vega variant, vervang de drumsticks door bijvoorbeeld 400 g kikkererwten, 400 g extra bloemkool en 3 extra tomaten. Doe de kikkererwten tegelijk met de bloemkool en tomaten in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gezond Vooruit

Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke van kip­drum­sticks, kriel­tjes en bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg kipdrumstick
  • 2 rode uien
  • 1 kg kleine krieltjes

Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 el garam masala
  • 2 el milde olijfolie

Bestrooi met de garam masala, besprenkel met de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 400 g bloemkool
  • 3 tomaten

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten.

5
5
  • ½ el garam masala
  • 1 el milde olijfolie

Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven.

6
6

Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.

7
7
  • 5 g verse munt
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.