Mak­ke­lij­ke 'na­si'

Met maar vijf ingrediënten tover je zó een heerlijk gerecht op tafel.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Met maar vijf ingrediënten tover je zó een heerlijk gerecht op tafel. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenmix 2 min. Voeg het vlees toe en bak 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de nasigroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak per persoon een spiegelei. Verdeel de nasi over diepe borden en leg op elk bord een ei.

serveertip:

Lekker met atjar en cassavekroepoek.

video

Mak­ke­lij­ke ‘na­si’

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Makkelijke 'nasi'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke 'na­si'

1
1
  • 200 g basmatirijst

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 100 g mix voor nasi goreng
  • 350 g nasi-bamivlees

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenmix 2 min. Voeg het vlees toe en bak 4 min. al omscheppend op hoog vuur.

3
3
  • 900 g nasigroente

Voeg de nasigroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.

4
4

Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak per persoon een spiegelei.

6
6

Verdeel de nasi over diepe borden en leg op elk bord een ei.

serveertip:

Lekker met atjar en cassavekroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.