bewaar
Romige eenpanspasta met groenten en buffelmozzarella
Romige eenpanspasta met groenten en buffelmozzarella
bewaar

Romige eenpanspasta met groenten en buffelmozzarella

Een dagje zonder vlees én een dagje zonder afwas.

20 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

300 g

spaghetti

2 tl

zout

800 ml

kraanwater

1

citroen

300 g

diepvries tuinerwten

125 ml

verse slagroom

200 g

verse spinazie

150 g

semi-zongedroogde tomaten

125 g

buffelmozzarella

Een dagje zonder vlees én een dagje zonder afwas.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schep 3 el olie (per 4 personen) uit het potje semi-gedroogde tomaten en verhit deze in een ruime, diepe hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 4 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Doe de spaghetti bij het uimengsel en voeg het water en zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat onder af en toe roeren 8 min. koken tot de pasta het water heeft opgenomen en bijna al dente is.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de bevroren tuinerwten en room toe aan de pan en breng weer aan de kook. Schep in delen de spinazie erdoor. Zet het vuur uit en voeg de semi-zongedroogde tomaat, het citroensap en -rasp toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de mozzarella, voeg toe aan de pasta, roer kort door en serveer.