Romige eenpanspasta met groenten en buffelmozzarella
Een dagje zonder vlees én een dagje zonder afwas. Want in dit eenpansgerecht doe je alles in een keer in de pan. Makkelijk toch?
Ingrediënten
4 personen
2
middelgrote uien
2 tenen
knoflook
300 g
spaghetti
2 tl
zout
800 ml
kraanwater
1
citroen
300 g
diepvries tuinerwten
125 ml
verse slagroom
200 g
verse spinazie
150 g
semi-zongedroogde tomaten
125 g
buffelmozzarella
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schep 3 el olie (per 4 personen) uit het potje semi-gedroogde tomaten en verhit deze in een ruime, diepe hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 4 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Doe de spaghetti bij het uimengsel en voeg het water en zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat onder af en toe roeren 8 min. koken tot de pasta het water heeft opgenomen en bijna al dente is.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de bevroren tuinerwten en room toe aan de pan en breng weer aan de kook. Schep in delen de spinazie erdoor. Zet het vuur uit en voeg de semi-zongedroogde tomaat, het citroensap en -rasp toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de mozzarella, voeg toe aan de pasta, roer kort door en serveer.
Romige eenpanspasta met groenten en buffelmozzarella
Een dagje zonder vlees én een dagje zonder afwas. Want in dit eenpansgerecht doe je alles in een keer in de pan. Makkelijk toch?

hoofdgerecht
4 personen
680 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schep 3 el olie (per 4 personen) uit het potje semi-gedroogde tomaten en verhit deze in een ruime, diepe hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 4 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Doe de spaghetti bij het uimengsel en voeg het water en zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat onder af en toe roeren 8 min. koken tot de pasta het water heeft opgenomen en bijna al dente is.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de bevroren tuinerwten en room toe aan de pan en breng weer aan de kook. Schep in delen de spinazie erdoor. Zet het vuur uit en voeg de semi-zongedroogde tomaat, het citroensap en -rasp toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de mozzarella, voeg toe aan de pasta, roer kort door en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
300 g spaghetti
2 tl zout
800 ml kraanwater
1 citroen
300 g diepvries tuinerwten
125 ml verse slagroom
200 g verse spinazie
150 g semi-zongedroogde tomaten
125 g buffelmozzarella