bewaar
Gnocchi di malga en andijviesalade met Romeinse dressing
Gnocchi di malga en andijviesalade met Romeinse dressing
bewaar

Gnocchi di malga en andijviesalade met Romeinse dressing

Deze gnocchi maak je zelf op basis van water en bloem.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tarwebloem

1 tl

zout

200 ml

koud water

300 ml

kokend water

1 teen

knoflook

4

ansjovisfilets in olijfolie

2 el

extra vierge olijfolie

1½ el

wittewijnazijn

400 g

gesneden andijvie

125 g

ongezouten roomboter

7½ g

verse salie

100 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • garde

  • ijsbolletjestang

Deze gnocchi maak je zelf op basis van water en bloem.

Aan de slag

1

Doe de bloem en het zout in een mengkom. Doe het koude water in een maatbeker en schenk het kokendhete water erop: zo krijg je precies de juiste temperatuur water voor de gnocchi. Schenk het water direct al kloppend met een garde geleidelijk bij de bloem. Klop goed door tot er een heel flexibel deeg ontstaat zonder klontjes, dat lijkt op een dik beslag. Het deeg is goed als het makkelijk van de garde afkomt.

2

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doop de ijsbolschep eerst in het kokende water. Schep er vervolgens bolletjes van ca. 1 x 4 cm mee uit het deeg (ongeveer ⅓ van de schep gevuld) en knijp om deze in het water te laten vallen. Dompel de ijsbolschep weer onder in het water en herhaal dit proces tot al het deeg op is. Laat de gnocchi vanaf dat moment 15 min. koken tot ze gaar zijn.

3

Snijd ondertussen de knoflook en ansjovisfilets zo fijn mogelijk, tot een pasta. Klop de olie, azijn en ansjovispasta tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng de dressing goed met de andijvie.

4

Smelt de roomboter in een lichtkleurige steelpan op laag vuur. Roer regelmatig met een houten spatel. Haal de blaadjes van de salie. Voeg wanneer de boter schuimt de salie toe. Haal de boter van het vuur wanneer deze lichtbruin is, je hem minder hoort pruttelen en hij heerlijk nootachtig begint te ruiken. Schraap met je spatel de donkerdere deeltjes los van de bodem van de pan en doe de boter in een kom.

5

Rasp de kaas en verdeel de helft ervan over de borden. Giet de gnocchi af, doe ze terug in de pan en meng met de gebruinde salieboter. Breng op smaak met zout. Schep de gnocchi op de borden en zorg dat alle salieboter goed meekomt. Verdeel de rest van de kaas erover en serveer met de salade erbij.