Plaat­taart met ge­bak­ken pad­den­stoe­len & gar­na­len

Maak je maar klaar voor een paddenstoelen-plaattaart-party!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(3) waardeer
hoofdgerecht Maak je maar klaar voor een paddenstoelen-plaattaart-party! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de portobello’s in dunne plakken en halveer de oesterzwammen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak nog 4 min.
  2. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrooi het deeg met de mozzarella en verdeel de gebakken paddenstoelen en garnalen erover. Bestrooi met peper en bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven.
  3. Verdeel de rucola erover en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 21-22

Plaattaart met gebakken paddenstoelen & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met ge­bak­ken pad­den­stoe­len & gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 rode uien
  • 2 portobello's
  • 150 g oesterzwammen

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de portobello’s in dunne plakken en halveer de oesterzwammen.

3
3
  • 1 el sojasaus

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak nog 4 min.

4
4
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat.

5
5
  • 75 g geraspte mozzarella
  • 200 g verse wokgarnalen met knoflook

Bestrooi het deeg met de mozzarella en verdeel de gebakken paddenstoelen en garnalen erover.

6
6

Bestrooi met peper en bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven.

7
7
  • 85 g rucola

Verdeel de rucola erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.