bewaar
Plaattaart met gebakken paddenstoelen & garnalen
Plaattaart met gebakken paddenstoelen & garnalen
bewaar

Plaattaart met gebakken paddenstoelen & garnalen

Maak je maar klaar voor een paddenstoelen-plaattaart-party!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

2

portobello's

150 g

oesterzwammen

1 el

sojasaus

270 g

vers bladerdeeg

75 g

geraspte mozzarella

200 g

verse wokgarnalen met knoflook

85 g

rucola

Maak je maar klaar voor een paddenstoelen-plaattaart-party!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de portobello’s in dunne plakken en halveer de oesterzwammen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak nog 4 min.

2

Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrooi het deeg met de mozzarella en verdeel de gebakken paddenstoelen en garnalen erover. Bestrooi met peper en bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven.

3

Verdeel de rucola erover en serveer.