Rijk­ge­vul­de groen­te-en­chi­l­a­d­a’s met mais & ge­rasp­te kaas

Groente-lovers opgelet! Deze wraps zijn helemaal veggie-vriendelijk.

(0) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Groente-lovers opgelet! Deze wraps zijn helemaal veggie-vriendelijk. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de macaroni-spaghettigroente samen met de picadillo 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Doe ondertussen de pomodorini in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg ⅔ van de tomatensaus toe aan de macaroni-spaghettigroente, breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven.
  3. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de laatste minuut van de stooftijd toe aan de macaroni-spaghettigroente en stoof nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel het mengsel over de wraps, rol strak op en verdeel de rollen over de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomatensaus en de geraspte kaas erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Nog meer groente? Eet dit gerecht met ijsbergslamelange.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 79 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 19-20

Rijkgevulde groente-enchilada’s met mais & geraspte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de groen­te-en­chi­l­a­d­a’s met mais & ge­rasp­te kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 450 g macaroni-spaghettigroente
  • 1½ el picadillo

Verhit de olie in een hapjespan en bak de macaroni-spaghettigroente samen met de picadillo 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 425 g Pomodorini di Collina tomaten in blik

Doe ondertussen de pomodorini in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4

Voeg ⅔ van de tomatensaus toe aan de macaroni-spaghettigroente, breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 300 g mais in blik
  • 200 g kidneybonen in blik

Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

6
6

Voeg de laatste minuut van de stooftijd toe aan de macaroni-spaghettigroente en stoof nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 8 volkoren tortillawraps

Verdeel het mengsel over de wraps, rol strak op en verdeel de rollen over de ovenschaal.

8
8
  • 100 g geraspte Goudse belegen 30+ kaas

Verdeel de rest van de tomatensaus en de geraspte kaas erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Nog meer groente? Eet dit gerecht met ijsbergslamelange.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.