bewaar
Plaatpizza voor de hele familie
Plaatpizza voor de hele familie
bewaar

Plaatpizza voor de hele familie

Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

koelvers pizzadeeg met tomatensaus

150 g

minimozzarella

45 g

parmaham

80 g

Fish Tales albacore tonijn in olijfolie

50 g

Taggia olijven

1

rode ui

3 takjes

verse basilicum

125 g

rundersoepballetjes

40 g

geraspte kaas voor pizza

30 g

rucola

2 el

truffelmayonaise

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.

2

Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.

3

Beleg ¼ van de pizza met ⅓ van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg ¼ van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg ¼ van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas en ¼ van de pizza beleg je na het bakken. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

4

Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes. Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.

bewaartipBewaar gebakken pizza max. 2 dagen goed afgedekt in vershoudfolie in de koelkast. Je kunt ’m na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in een voorverwarmde oven van °180 C.

Plaatpizza voor de hele familie

Instructievideo - 00:28 min.