bewaar
Traybake van geroosterde paprika en kipdijfilet
Traybake van geroosterde paprika en kipdijfilet
bewaar

Traybake van geroosterde paprika en kipdijfilet

Voordeel van een traybake? Alles kan bij elkaar op een plaat en dan schuif je 'm hup zo de oven in.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode paprika's

500 g

trostomaat

2

rode uien

2 tenen

knoflook

1

citroen

2 el

milde olijfolie

380 g

scharrelkipdijfilet

240 g

Kalamata-olijven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Voordeel van een traybake? Alles kan bij elkaar op een plaat en dan schuif je 'm hup zo de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten elk in 2 stukken. Snijd de tomaten en de uien in acht parten. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit. Meng het citroenrasp en het citroensap met de olie.

3

Halveer de kipdijfilets. Besmeer met de citroenolie. Verdeel de groenten, knoflook en kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de olijven.

4

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten zijn geroosterd.