Kip­dij­fi­let met zoe­te aard­ap­pel-spi­na­zie­sa­la­de

Een lauwwarme aardappelsalade met een krokant gebakken kipdijfilet in een kruidig jasje.

(1) waardeer
hoofdgerecht Een lauwwarme aardappelsalade met een krokant gebakken kipdijfilet in een kruidig jasje. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in parten. Snijd de rode uien in parten en verdeel samen met de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. onder in de oven.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
  3. Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de vadouvan en peper. Snijd elke kipdijfilet in repen van 1½ cm en haal met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 8 min. rondom bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en honing tot een dressing en breng op smaak met peper. Halveer de olijven en snijd de spinazie grof. Meng de zoete aardappel met de sperziebonen, spinazie en olijven. Verdeel over de borden, verdeel de kip erover en besprenkel met de dressing.

Tip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 36 2019

Kipdijfilet met zoete aardappel-spinaziesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­dij­fi­let met zoe­te aard­ap­pel-spi­na­zie­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in parten.

3
3
  • 2 Biologische rode uien

Snijd de rode uien in parten en verdeel samen met de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. onder in de oven.

4
4
  • 800 sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g panko
  • 6 vadouvan

Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de vadouvan en peper.

6
6
  • 380 scharrelkipdijfilets

Snijd elke kipdijfilet in repen van 1½ cm en haal met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 8 min. rondom bruin. Keer halverwege.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 20 g vloeibare honing

Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en honing tot een dressing en breng op smaak met peper.

9
9
  • 120 g zwarte olijven zonder pit
  • 200 g bladspinazie

Halveer de olijven en snijd de spinazie grof. Meng de zoete aardappel met de sperziebonen, spinazie en olijven.

10
10

Verdeel over de borden, verdeel de kip erover en besprenkel met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.