Sticky kippenvleugels van de bbq

Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min. op de bbq.

400 kcal

30 min. bereiden, 30 min. wachten

licht pittig

4.6/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • bakkwast


2020 nr. 04 - Een beetje groener

BBQ magazine 2021 - BBQ magazine 2021

Aan de slag

  1. Meng de 5-kruidenpoeder in een kom met de knoflookpoeder, sriracha, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop en sojasaus. Schep de kip erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.

  2. Steek de barbecue aan. Neem de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk tijdens het grillen regelmatig met behulp van de bakkwast met de marinade. Bestrooi met het sesamzaad.

  • bewaartipJe kunt de vleugels 1 dag van tevoren marineren.
  • combinatietipIn plaats van kippenvleugels kun je ook kipkluifjes naturel gebruiken.
  • Sticky kippenvleugels

    Instructievideo - 00:35 min.

Wat vond je van dit recept?

Sticky kippenvleugels van de bbq

Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min. op de bbq.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig