Stic­ky kip­pen­vleu­gels

Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min.op de bbq.

(1) waardeer
bijgerecht Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min.op de bbq. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Meng in een kom de Chinese kruiden met de knoflookpoeder, sriracha, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop en sojasaus. Schep de kippenvleugels erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.
  2. Gril de kippenvleugels in ca. 12 min. gaar op de barbecue. Bestrijk tijdens het grillen regelmatig met de overgebleven marinade. Keer regelmatig. Bestrooi met het sesamzaad.
video

Stic­ky kip­pen­vleu­gels

leuk-snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sticky kippenvleugels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky kip­pen­vleu­gels

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 1½ el Chinese 5-kruidenpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el sriracha
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el sojasaus

Meng in een kom de Chinese kruiden met de knoflookpoeder, sriracha, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop en sojasaus.

3
3
  • 1 kg kippenvleugels

Schep de kippenvleugels erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.

4
4

Gril de kippenvleugels in ca. 12 min. gaar op de barbecue.

5
5
  • 1 el wit sesamzaad

Bestrijk tijdens het grillen regelmatig met de overgebleven marinade. Keer regelmatig. Bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.