Tray­ba­ke met kik­ker­erw­ten, gnoc­chi & au­ber­gi­ne

De traybake: het perfecte gerecht voor de drukke doordeweekse dag!

(12) waardeer
hoofdgerecht De traybake: het perfecte gerecht voor de drukke doordeweekse dag! 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in vieren. Snijd de aubergines in reepjes van 6 x 1 cm en doe samen met de ui in een kom. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes van 1 cm. Schil de gember en snijd heel fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Meng de gember met de cremaceto balsamico, sojasaus en gembersiroop. Meng door het ui-auberginemengsel.
  3. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Verdeel het ui-auberginemengsel over de bakplaat. Leg de paprika ernaast. Verdeel de kikkererwten en gnocchi over de andere bakplaat. Besprenkel deze met de olie, bestrooi met de tijm en schep om. Breng de ingrediënten op beide bakplaten op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  4. Schuif de bakplaat met de kikkererwten en gnocchi onder in de oven en de bakplaat met het ui-auberginemengsel en de paprika daarboven. Bak 25-30 min. tot de kikkererwten en gnocchi knapperig en goudbruin zijn en het ui-auberginemengsel gaar en bruin is. Schep het ui-auberginemengsel en de gnocchi na 15 min. om en wissel de bakplaten van positie in de oven.

bereidingstip:

Heb je geen 2 bakplaten in huis? Bekleed dan een rooster met bakpapier. Gebruik deze voor de gnocchi en kikkererwten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 81 g
    waarvan suikers 28 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Traybake met kikkererwten, gnocchi & aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met kik­ker­erw­ten, gnoc­chi & au­ber­gi­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 aubergines

Snijd de uien in vieren. Snijd de aubergines in reepjes van 6 x 1 cm en doe samen met de ui in een kom.

3
3
  • 4 puntpaprika's
  • 2 cm verse gember

Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes van 1 cm. Schil de gember en snijd heel fijn.

4
4
  • 2 takjes verse tijm
  • 400 g kikkererwten in blik

Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 4 el cremaceto balsamico
  • 4 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop

Meng de gember met de cremaceto balsamico, sojasaus en gembersiroop. Meng door het ui-auberginemengsel.

6
6

Bekleed de bakplaten met bakpapier. Verdeel het ui-auberginemengsel over de bakplaat. Leg de paprika ernaast.

7
7
  • 500 g gnocchi
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel de kikkererwten en gnocchi over de andere bakplaat. Besprenkel deze met de olie, bestrooi met de tijm en schep om.

8
8

Breng de ingrediënten op beide bakplaten op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

9
9

Schuif de bakplaat met de kikkererwten en gnocchi onder in de oven en de bakplaat met het ui-auberginemengsel en de paprika daarboven.

10
10

Bak 25-30 min. tot de kikkererwten en gnocchi knapperig en goudbruin zijn en het ui-auberginemengsel gaar en bruin is.

11
11

Schep het ui-auberginemengsel en de gnocchi na 15 min. om en wissel de bakplaten van positie in de oven.

bereidingstip:

Heb je geen 2 bakplaten in huis? Bekleed dan een rooster met bakpapier. Gebruik deze voor de gnocchi en kikkererwten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.